HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Julia was zwanger én (zwaar) depressief

Geplaatst op 13/02/2019 door love2bemama


Wat vooraf ging…

Ik kreeg ook nog een echo maar ik keek niet. Ik werd in slaap gebracht en weer was mijn man er om me bij te staan. Toen ik wakker werd uit de narcose besefte mij dat het voorbij was. Mijn leven kon weer verder waar ik was gebleven. Genieten dat was het enige wat ik weer wilde doen..

Hormoonhuishouding overhoop

Tijdens de abortus is er een spiraal ingebracht om te voorkomen dat ik nog een keer zwanger werd. Ik kreeg wéér klachten. Dit keer geen psychische klachten maar vooral lichamelijke klachten. Weer werd geadviseerd het spiraal eruit te halen.

Door de huisarts werd ik doorverwezen naar de gynaecoloog. In de eerste instantie om te kijken wat mijn hormoonhuishouding deed en hoe we deze zo stabiel mogelijk konden krijgen. Ik kwam binnen bij de gynaecoloog. Deze keer zonder mijn man en zag zijn blik. Dit zou een kort gesprek worden want ik ben jong én heb een psychische verleden. Binnen vijf minuten stond ik weer buiten met een briefje in mijn hand. Hij adviseerde me de pil te gaan slikken zonder stopweek en deze gewoon door te blijven slikken, zodat de hormonen stabiel zouden blijven.

Lees verder op www.love2bemama.com