HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Maak een to do-list om sneller in slaap te vallen

Geplaatst op 19/02/2019 door fitnl


Het onderzoek

Aan het betreffende onderzoek deden 57 proefpersonen mee. Ze verbleven tijdens het onderzoek in een slaaplaboratorium. Door deze onderzoeksopzet konden de onderzoekers goed registreren wanneer de respondenten in slaap vielen.

De resultaten

Het bleek dat de respondenten die een to do-list maakten voor ze in bed stapten eerder in slaap vielen dan de groep die een reflectie van taken van de afgelopen dag noteerde. De gegevens lijken uit te wijzen dat het vooruit plannen beter werkt dan niks doen of reflecteren over de afgelopen dag.

Een interessante uitkomst, want het maken van zo?n to do-list kost maar 5 minuten. Ook blijkt dat hoe specifieker je de to do-list maakt, hoe sneller je waarschijnlijk in slaap valt.

Merk je dat je aan het piekeren bent over wat je de volgende dag allemaal moet doen, probeer dan eens een simpele takenlijst te maken. Misschien werkt dit ook voor jou en geeft je het je genoeg rust om in slaap te vallen.

Lees verder op www.fit.nl