HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Mediteren kun je leren! Toch?

Geplaatst op 20/02/2019 door followfitgirls

Natuurlijk is het leuk om veel dingen te ondernemen, maar zo nu en dan zou ik ook wel even een rustig moment voor mezelf willen hebben om even aan helemaal niks te denken. Oké, tijd om het anders aan te pakken. Ik ga een paar weken een nieuw ochtend- en avondritueel aanhouden waarin ik meer tijd neem voor mezelf. Note to myself: ga (vaker) mediteren, reflecteren en aan yoga doen!

Waarom mediteren?

Ik had vroeger altijd een beetje het idee dat mediteren alleen voor de spirituele hippies onder ons was. Dit is absoluut niet waar! Het is gewoon een hele goede en pure manier om meer rust in je hoofd te krijgen. Mediteren leert je eigenlijk hoe je met alle gedachten (goede en minder goede) omgaat. Je laat je gedachte toe zonder dat ze perse van invloed zijn op je stemming. Wij vrouwen hebben nou eenmaal wat vaker last van hormonale schommelingen en daar horen soms ook de nodige stemmingswisselingen bij (althans bij mij). Zelf probeer ik daarom zo nu en dan te mediteren. Maar wat zijn nog meer de voordelen, naast meer rust in je hoofd, van mediteren?

Voordelen van mediteren

Hieronder heb ik een aantal voordelen, die voor mij persoonlijk belangrijk zijn om meer te mediteren, op een rijtje gezet:

1. Mediteren zorgt voor meer emotionele balans

Lees verder op www.followfitgirls.com