HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Ovenschotel met aubergine en witte kaas

Geplaatst op 25/02/2019 door healthbyhanneke

Deze vegetarische ovenschotel met aubergine en witte kaas is een variant op een al bestaand recept. Het originele recept komt van de website leuke recepten en heet ovenschotel met feta en aubergine. Ik vind het enorm moeilijk me aan een recept te houden, dus het is een eigen leven gaan leiden. We eten deze ovenschotel regelmatig en ik kreeg er wat vragen over op Instagram, daarom besloot ik mijn eigen vegetarische variant van dit recept uit te werken.

Een vegetarische variant van deze ovenschotel met aubergine

We proberen al een tijdje wat minder vlees te eten. Een hele eenvoudige manier om dat te doen is door in recepten waar uitgebakken gehakt in voorkomt het vlees te vervangen door vegetarisch gehakt. Je proeft het verschil nauwelijks. Deze vleesvervanger bevat stukken minder (slechte) vetten en is wel erg rijk aan eiwitten. Nog een voordeeltje, het is nog eens goedkoper ook nog. Ik voeg aan mijn eigen recept nog wat extra verse tomaat toe en heb de feta vervangen door witte kaas. Niet zo zeer omdat ik feta niet lekker vind, maar ik ben erachter gekomen dat witte kaas een stuk langer goed blijft in de koelkast. Telkens als ik een groot blok feta in huis had gooide ik de helft weg omdat het niet meer goed was, zo zonde! En die pijnboompitten? Je zult proeven dat dit een geniale toevoeging is!

Lees verder