HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

tips voor een gezond carnaval

Geplaatst op 28/02/2019 door vivonline

In het zuiden van het land staat carnaval voor de deur!  Voor de meesten betekent carnaval een kei groot feest! Maar hoe leuk en fijn zou het zijn als je de carnaval ook nog eens gezond en wel doorkomt? Met onze tips is “gezond feesten” wel degelijk mogelijk!

Wist je dat Carnaval vroeger eigenlijk een eetfestijn was, vlak voordat de vastentijd begon? Tegenwoordig zijn de hapjes en de drankjes nog steeds goed vertegenwoordigd, maar het vasten komt niemand meer echt bekend voor. Het gevolg is dat de kilo’s er sneller aanvliegen dan dat je ze eraf kunt hossen. En waarschijnlijk is je carnavalskleding net niet helemaal winterproof, dus die verkoudheid of een griepje ligt extra op de loer. Maar om de feeststemming niet meteen te bederven, kun je met onderstaande maatregelen na de feestweek gezond weer aan het werk, studie, of naar school!

Vitaminen
Vitamine C – is erg belangrijk voor je gezondheid en gaat ziektes en virussen tegen. Zeker in de herfst en winter is vitamine C een uitstekende aanvulling om je weerstand op peil te houden.
Zink – verjaagt en voorkomt verkoudheid. Het geeft het immuunsysteem een duwtje in de rug, voorkomt dat bacillen via het slijmvlies in de neus belanden en vermindert de vermenigvuldiging van bacteriën.
Vitamine D  – ter ondersteuning van het immuunsysteem. Ook hebben de meeste mensen behoefte aan extra vitamine D van oktober tot april omdat er in die periode weinig tot geen vitamine D aangemaakt wordt in de huid.
Echinacea – is een populair en eeuwenoud kruidenmiddel tegen griep en verkoudheid en stimuleert het immuunsysteem.

lees verder:

https://www.vivonline.nl