HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Volgens sommige is intermittent fasting slecht voor je, dit is de reden

Geplaatst op 24/02/2019 door vivonline

Intermittent fasting wordt tegenwoordig door veel mensen gedaan. Dit is vasten voor een bepaalde tijd. Bij IF eet je niet minder, je eet hetzelfde aantal calorieën alleen dan in een korter tijdskader. Veel mensen zweren erbij, maar niet deze trend is niet voor iedereen even verstandig.

Intermittent fasting is voor mannen en vrouwen bijvoorbeeld al heel anders. Vrouwen verschillen bijvoorbeeld enorm met mannen als je kijkt naar de hormonen. Onze hormonen bepalen grotendeels hoe wij ons voelen en intermittent fasting kan voor sommige vrouwen nadelig werken op de hormonen.

Vasten is niet ideaal voor iedereen

Er zijn nog geen harde bewijzen die stellen dat intermittent fasting funest is voor onze hormonen. Om die reden is het belangrijk om van je eigen gevoel uit te gaan. Voel je je goed bij het vasten of voel je je juist energieloos en onvoldaan? Dit zijn belangrijke zaken die je jezelf kunt afvragen als je aan IF doet. Er zijn wel een aantal vrouwen die extra voorzichtig met IF moeten zijn, dit zijn ze:

lees verder:

https://www.vivonline.nl