HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Voor iedereen die wil beginnen met mediteren: 5 basisinzichten die je kunnen helpen

Geplaatst op 20/02/2019 door BedRock

1. Vaste tijd

Zoals ook met eten, sporten en werk is het een goed idee om je meditatiemomenten te plannen. Het is ‘t lekkerst als je je erin traint en er een beetje aan verknocht raakt, zoals ook met je rondje Vondelpark of je gezonde ontbijtritueel. Dat hoeft overigens niet te betekenen dat je er meteen een uur voor moet inlassen. Juist niet. Het gaat erom dat het past binnen jouw schema. Een kwartiertje als je net wakker bent, of voor je gaat slapen bijvoorbeeld.

In meditatie gaat het niet om hoe lang je zit. Je kunt ook kleine meditatiemomentjes pakken gedurende de dag of meditatie vinden in je dagelijkse bezigheden – zoals zenmonniken dat doen. Uiteindelijk is het aan jou om een vorm te vinden die jij prettig vindt. Begin bijvoorbeeld met een kwartiertje eerder de wekker zetten en voor je de douche instapt even aware te zijn; van je lichaam, je gedachten, je ademhaling.

Lees verder op www.BedRock.nl