HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Wat zijn de voor- en nadelen van calorieën tellen?

Geplaatst op 26/02/2019 door fitnl

De verhouding tussen hoeveel je eet en beweegt wordt ook wel de energiebalansgenoemd. We spreken van een energiebalans als er een balans is tussen de hoeveelheid energie uit de voeding en de hoeveelheid energie die je lichaam verbruikt.

Wil je afvallen? Dan moet je meer energie verbruiken dan je binnenkrijgt. Wil je aankomen, dan moet je meer energie eten dan je gebruikt. Als je hetzelfde verbruikt als je nodig hebt, blijft het gewicht stabiel en kom je niet aan.

De hoeveelheid energie die je verbruikt, kun je inschatten met behulp van meerdere berekeningen. Hier komt een bepaalde energiebehoefte uit en daar kun je je voedingsplan en eetpatroon op aanpassen.

Als je een voedingsschema maakt, is het handig om inzicht te hebben in je energie-inname. Calorieën tellen helpt je hierbij om er bijvoorbeeld achter te komen waarom je bent aangekomen. Lag dit bijvoorbeeld aan een verkeerde berekening van je energiebehoefte, heb je te weinig bewogen of heb je onbewust te veel gegeten?

Lees verder op www.fit.nl