HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

10 belangrijkste redenen waarom afvallen niet lukt

Geplaatst op 07/02/2020 door fitnl


1. Je drinkt te veel suikerhoudende dranken

Wist je dat je door het drinken van vruchtensappen en smoothies behoorlijk wat calorieën binnenkrijgt? Met een paar glazen per dag zit je al snel op zo'n 300 kilocalorieën (kcal) extra die je vast niet had meegerekend in je energie-inname. Ga daarom eens na hoeveel sappen en smoothies je op een dag drinkt, en vergeet ook niet kritisch naar je frisdrankinname te kijken.

Houd eens bij wat je op een dag nuttigt aan caloriehoudende dranken. Dit kan bijvoorbeeld met onze handige FIT-app. Deze kun je een maand gratis uitproberen.

2. Onbewust eet je toch meer dan je denkt

De tweede reden waarom afvallen niet lukt is omdat je onbewust toch meer eet dan je denkt. Een voorbeeld hiervan is de snoeppot op je werk waar je drie keer per dag een paar snoepjes uithaalt in het voorbijgaan. Of wat dacht je van het voorproeven tijdens het koken, of een lepel pindakaas die in je mond verdwijnt tijdens het smeren van je boterhammen. Wanneer je dit allemaal bij elkaar optelt kom je al snel op een paar honderd calorieën extra op een doorsnee dag, die ervoor kunnen zorgen dat je niet of minder snel afvalt.

Lees verder op www.fit.nl