HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

27 x koolhydraatarme recepten (ontbijt, lunch & avond)

Geplaatst op 16/02/2020 door beaufood

Koolhydraten geven ons lichaam energie, net als eiwitten en vetten. Maar net zoals bij vetten heb je goede en minder goede koolhydraten. Je lichaam wordt een stuk blijer van de goede vetten uit een avocado, dan de vetten uit een broodje kroket. Ditzelfde geldt voor koolhydraten. Koolhydraten uit snoep en frisdrank vs koolhydraten uit groenten en fruit. Dus! Koolhydraten zijn helemaal oké, maar voor een gezond en volledig eetpatroon kies je het liefst voor goede (meervoudige) koolhydraten. Deze vind je in peulvruchten, groenten, fruit, graanproducten en aardappelen.

Dat gezegd hebbende ben ik zelf een aantal jaren geleden wél een flink aantal kilo’s verloren door onder andere het minderen van brood, pasta en aardappelen. Deze producten bevatten veel koolhydraten in de vorm van zetmeel. Aangezien ik geen voedingsdeskundige ben zal ik je het hele verhaal over zetmeel, glucose moleculen en insuline besparen. Wél wil ik jullie heel graag mijn persoonlijke tips voor maaltijden meegeven waarvan de koolhydraten grotendeels uit groenten, fruit en peulvruchten komen. Hier ging mijn lichaam en energielevel superlekker op en doordat je brood, pasta en rijst door andere voedzame ingrediënten vervangt, krijg je ook nog eens meer vitamines en mineralen binnen. Win-win dus. Nu is het zeker niet zo dat ik helemaal geen brood, pasta of aardappelen meer eet. Sterker nog, i LOVE gebakken aardappeltjes en op zijn tijd gaan er wel eens niet één, maar twee porties pasta in. Het gaat allemaal om balans, waarbij ik 80% van de tijd zo voedzaam mogelijk eet en de overige 20% vul met wijn, truffelkroketten, geitenkaassouffle’s of een extra groot stuk slagroomtaart ;)

Lees verder op www.beaufood.nl