HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

5 x eettips voor in het begin van je zwangerschap

Geplaatst op 11/02/2020 door beaufood

Psylliumvezels (mijn redding)

Dit product was mijn redding, want mijn darmen waren he-le-maal verstopt. Met een beetje geluk kon ik om de drie dagen naar de wc. Na wat onderzoek kwam ik uit bij psyliumvezels. Deze vezels stimuleren je darmwerking en maken je ontlasting soepel. Ik kocht een pot, nam elke ochtend een eetlepel van deze vezels in voor mijn ontbijt (in combinatie met drie eetlepels water) en na drie dagen had ik nergens last meer van. OMG YAY! Ik gebruik de biologische psylliumvezels van Mattisson, maar je hebt ze in alle soorten en maten. Het is verkrijgbaar in de grotere supermarkt en ander online of bij een natuurwinkel.

2. Nostalgie.. een beschuitje met Nutella!

Ik was gezegend met minimale ochtendmisselijkheid aan het begin van mijn zwangerschap. En dan bedoel ik echt heeeeel minimaal. Ik had alleen soms na het opstaan een wat weeïg gevoel. Een beetje alsof je wagenziek bent. Ik hoefde niet over te geven, maar licht misselijk was ik wel. Ik at op dat soort momenten eerst een beschuitje met een dun laagje Nutella in bed voordat ik opstond en dat hielp per-fect. Ik ben een redelijk grote eter, maar in deze periode vond ik het fijner om vaker kleine beetjes te eten, zoals een banaantje tussendoor of een cracker met licht beleg.

Lees verder op www.beaufood.nl