HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Hoe gezond is een komkommer?

Geplaatst op 16/02/2020 door fitnl


Wat is een komkommer?

Komkommers zijn afkomstig van de komkommerplant. Deze plant groeit tot wel 3 meter hoogte. De komkommer is eigenlijk niet helemaal een groente, maar eveneens een vrucht. Het wordt daarom ook wel een vruchtgroente genoemd. Deze vruchtgroente groeit zowel in Nederlandse kassen als in warmere landen zoals Spanje.

Een ander leuk feitje is dat komkommers vaak veel groter worden dan hoe wij ze in de supermarkt kopen. Er zijn namelijk komkommers bekend die een wel lengte van 115 cm hebben bereikt.

Hoe gezond is een komkommer?

Hoe gezond is een komkommer nu? Je kunt eigenlijk niet van één product zeggen of het gezond is. Hoe gezond iets is hangt er namelijk altijd van af hoeveel je ervan eet of drinkt, of hoe vaak je dit doet – dat geldt dus ook voor de komkommer. Daarnaast krijg je nooit met één voedingsproduct alle mineralen en vitamines binnen. Als je bijvoorbeeld alleen maar komkommers eet, is dat niet bepaald gezond te noemen, Op die manier loop je andere voedingsstoffen mis die in mindere mate in een komkommer aanwezig zijn.

Lees verder op www.fit.nl