HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Jongens mogen niet meisjesachtig zijn

Geplaatst op 18/02/2020 door love2bemama


Voetbal was niks

Hij heeft ‘andere’ interesses. Althans: anders ten opzichte van het gemiddelde leeftijdsgenootje van hetzelfde geslacht. Voetbal? We hebben het geprobeerd, maar na de zoveelste wedstrijd waar de flora op het voetbalveld veel interessanter was dan het spel zelf, hebben we hem er afgehaald. Zonde van de centen. 

Hij zit nu dus op paardrijden en zijn dierbaarste bezit zit hem in de grote stapel aan Penny-magazines die hij van zijn nicht heeft gekregen. Hij leest ze voor het slapengaan, als hij wakker wordt en… neemt ze mee naar school. Iets waar ik voorheen 0,0 problemen mee had. Althans: tot ik erover werd aangesproken. 

Gesprekje op school

Voorzichtig werd me duidelijk gemaakt dat het wellicht niet zo slim was om hem zo een overduidelijk, meisjesachtige boekjes mee naar school te geven. Dit om de simpele reden dat het boekje ‘voor meisjes’ is. Hoewel mijn eerste reactie iets omvatte in de trant van: “Ja dus!?”en “We leven in 2020 hoor!”, zette het me wel aan het denken. En hoewel de ‘mijn-kind-heeft-ook-het-recht-om-zichzelf-te-zijn’- kant van mijn karakter het kippenvel over de ruggengraat voelt trekken. Het is wel zoals het is. Sterker nog: het zal niet de eerste keer zijn dat hij dergelijk commentaar heeft moeten aanhoren over zijn keuze in sport en leesmateriaal.

Lees verder op www.love2bemama.com