HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Me-time: nodig of overdreven?

Geplaatst op 04/02/2020 door love2bemama


Tijd voor mijzelf

En ja, het is zeker pittig. Het zijn niet voor niets tropenjaren, zeker met kinderen onder de 4. Maar of het echt nodig is om hele vrije dagen en middagen voor jezelf te hebben vraag ik me af. Ik geef toe dat het stiekem best lekker is dat mijn jongste nu ook op school zit. Tussen 8.30 en 14.00 heb ik twee dagen per week voor mezelf. Nou ja… er moeten natuurlijk ook boodschappen gedaan worden en het huishouden en de was vergen ook wel wat aandacht af en toe. Maar alles in mijn eigen tempo, zonder kinderen om me heen.

10 dagen per jaar weg

Ook ga ik vanwege mijn werk ieder jaar ongeveer 10 dagen naar het buitenland. Drukke dagen, compleet volgepland, maar toch is er op de meest prachtige bestemmingen altijd de tijd om even tot mezelf te komen. Even te genieten zonder me druk te maken over de kinderen. Deze dagen ben ik volledig Ilona en hoor ik 10 dagen lang geen mama-geroep. Dit zijn ook de momenten dat ik me besef dat ik dat eigenlijk ook wel mis. En mede door deze reizen besef ik dat ik het liefste met mijn man en kinderen samen ben. Eigenlijk wel makkelijk praten zo om aan te geven dat ik geen me-time nodig heb terwijl ik iedere jaar 1,5 week de boel de boel laat en vertrek. 

Lees verder op www.love2bemama.com