HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Meest gestelde vraag als je zwanger bent: wat wordt het?

Geplaatst op 07/02/2020 door love2bemama

Ik hoopte stiekem op een zoon

Nu is mijn gezin inmiddels compleet met twee prachtige dochters en een zoon. Iets waar ik een paar jaar geleden alleen maar van kon dromen. De weg om zwanger te worden, was vanwege mijn PCOS, niet de makkelijkste weg. Op dat moment maakte het me ook niks uit of ik een jongen of een meisje zou krijgen, als ik maar zwanger mocht worden. Toen ik eenmaal zwanger bleek te zijn waren wij toch erg nieuwsgierig naar het geslacht en kregen wij te horen dat wij een meisje zouden krijgen. Dit verbaasde mij niet want ik had heel sterk het idee dat ik alleen meiden zou krijgen. Toen ik zwanger was van de tweeling veranderde dat gevoel, en bleek dat wij ook een jongen aan ons gezin konden toevoegen. Gezondheid stond uiteraard bij ons ook op nummer 1, maar stiekem hoopte ik ook dat ik ook nog een zoon mocht krijgen.

Teleurstelling

Ik kan me heel goed voorstellen dat als je een geslachtsvoorkeur hebt en je uiteindelijk te horen krijgt dat je niet datgene krijgt waar je op hoopt, je een teleurstelling moet verwerken. Misschien stoot ik hierbij veel mensen tegen het hoofd, maar ik weet zelf ook hoe het is als zwanger worden niet lukt. Op dat moment zal ik hoogstwaarschijnlijk ook gekwetst zijn geweest als ik een dergelijke opmerking voorbij had horen komen. Want je moet immers dankbaar zijn als je kinderen kán krijgen.

Lees verder op www.love2bemama.com