HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Onderzoek: Mannen zorgen voor 7 uur extra werk in het huishouden

Geplaatst op 16/02/2020 door love2bemama


Mannen ruim je rommel op!

Onderzoekers van de Amerikaanse Universiteit van Michigan hebben onderzocht dat mannen wekelijks voor 7 uur extra huishoudelijk werk zorgen. Er is een analyse gedaan uit data wat verzameld is tussen 1968 en 2005 en daar is deze conclusie uit getrokken. Uit dit onderzoek is gebleken dat 1 op de 2 vrouwen meer in het huishouden doet dan hun partner. Al denk ik dat het in deze tijd wel zo is dat mannen steeds meer huishoudelijke taken op zich nemen en het huishouden eerlijker verdeeld wordt.

Hoe meer kinderen hoe meer schoonmaken

Uit het onderzoek is ook gebleken dat jonge vrijgezelle vrouwen 12 uur per week aan het huishouden besteden. Als ze gaan samenwonen met een man wordt deze tijd verdubbelt. Wanneer er eenmaal kinderen komen dan ervaren vrouwen het huishouden als een nog zwaardere klus. In gezinnen met drie kinderen besteden moeders zo’n 28 uur per week aan huishoudelijke taken. Dat is gewoon een baan op zich

Kortom, kinderen en mannen zorgen voor extra werk in het huishouden.

Lees verder op www.love2bemama.com