HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Tips voor een pretpark bezoek met autisme

Geplaatst op 21/02/2020 door love2bemama


Het gaat niet altijd over rozen

Nu is het natuurlijk niet ‘all rainbows & butterflies’, laten we eerlijk wezen. Want hoe goed Gino en ik ook proberen de dag voor hem zo soepel mogelijk te laten verlopen, sommige dingen zijn gewoon ook wel eens lastig. Neem nu bijvoorbeeld een pretparkbezoek. Ieder kind zal staan te juichen bij de aankondiging hiervan. Als kind kon ik mij dagen verheugen op ons jaarlijkse Efteling bezoek. Leve de voorpret! 

Daar gaat het al mis. Voorpret kent Yael niet. Hij leeft in het ‘nu’. Hele dure cursussen bestaan er om mensen te leren ‘in het nu te leven’. Voor Yael is er niets anders. Daarom vertellen wij hem wat wij gaan doen OP DE DAG ZELF. Waar veel personen met autisme behoefte hebben aan voorbereiding, werkt dit voor Yael niet altijd zo prettig. Want: is het een aankondiging voor iets spannends (doktersbezoek) dan is hij dagenlang gespannen. Is de aankondiging iets leuks (pretpark bezoek) dan wil hij DIRECT gaan. NU. Niet morgen of volgende week. Gaan we dan niet diezelfde dag dan kan hij zo dwars worden dat hij helemaal niet meer wil gaan. Ook niet naar dat pretpark dus. Waar hij dan achteraf weer zó erg van baalt. Geen aankondiging hier dus. Onze laatste keer pretpark was afgelopen december. Toen wij Yael ‘s ochtends, na het slapen, vertelden dat we naar de Efteling zouden gaan was zijn eerste vraag ‘Nu?!’. Ja, NU! En blij dat hij was.

Lees verder op www.love2bemama.com