HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Wat zijn gezonde snacks?

Geplaatst op 13/02/2020 door fitnl


Algemene richtlijnen voor tussendoortjes

In principe heeft je lichaam geen tussendoortjes nodig. Je ziet wel dat het gebruiken van gezonde en voedzame tussendoortjes kan helpen voorkomen dat je te veel snoept of ongezond snackt. Verantwoorde tussendoortjes kunnen bijdragen aan een verantwoord eetpatroon. Let erop dat het voor je gebit beter is om niet vaker dan zeven keer per dag iets te eten of te drinken. Dus 3 hoofdmaaltijden en maximaal 3 tot 4 momenten iets tussendoor. Water, thee en koffie zonder melk en suiker tasten je tanden niet aan en kun je gerust de hele dag door gebruiken.

“Af en toe een ongezonde snack moet kunnen. Maar snaai niet té vaak.”

Het liefst eet je natuurlijk altijd volgens de Schijf van 5, maar dat is zeker tegenwoordig voor heel weinig mensen weggelegd. Af en toe een ongezonde snack moet kunnen. Maar snaai niet té vaak. Wat wordt dan gezien als “te vaak”, vraag je je af? Het Voedingscentrum heeft hier richtlijnen voor opgesteld. Hun vuistregels:

Lees verder op www.fit.nl