HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Welk dieet werkt het beste?

Geplaatst op 27/02/2020 door fitnl


Wat is een dieet?

Voordat ik dieper in ga op verschillende diëten en hun methoden is het belangrijk om te weten wat een dieet nu eigenlijk is. De Van Dale geeft duidelijkheid:

Niet alleen om af te vallen of bij ziektebeelden kun je een dieet volgen: ook om aan te komen of je gezonder te voelen. Maar zoals je vermoedt gaat dit artikel over afvallen, omdat dit een gezondheidsprobleem is waar veel meer mensen mee worstelen.

Welke diëten zijn er?

Er is een wildgroei aan diëten en het is vrijwel onmogelijk om al deze diëten mee te nemen in het artikel. Veel diëten zijn gebaseerd op het uitsluiten van één of meerdere producten. Denk bijvoorbeeld aan een koolhydraatarm dieet. Daarnaast zijn er diëten met een eigen visie op voeding en beweging. Laten we starten met een korte analyse van de crashdiëten.

Zeer laagcalorische (crash)diëten

Afhankelijk van de aanbevelingen met betrekking tot energie kunnen we een onderscheid maken tussen verschillende laagcalorische diëten:

  • Laagcalorisch dieet (LCD) 1000-1200 kcal/dag
  • Zeer laagcalorisch dieet (VLCD) 400-800 kcal/dag[2]

Lees verder op www.fit.nl