HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

8x Fruit waarvan je dacht dat het groente was

Geplaatst op 12/02/2021 door happyinshape

Onder het mom van weet wat je eet: 8x fruit waarvan je waarschijnlijk dacht dat het groente was. Plus dan maar meteen waar deze fruity beauties zoal goed voor zijn.

Samengevat kun je botanisch (en Van Dale-proef) zeggen dat fruit het eetbare en zaaddragende deel is van een plant dat ontstaan is uit het vruchtbeginsel. Groenten zijn alle andere eetbare delen van de plant, zoals bladeren en wortels, en bevatten géén zaad. De volgende 8 ‘groenten’ hebben zaden en zijn dus eigenlijk fruit.

1. Aubergines

Aubergines zitten tjokvol vezels en zijn bijzonder caloriearm (ze slurpen wel ongemerkt veel olie op, dus pas op dat je er zelf niet alsnog caloriebommetjes van maakt). Wegens hun zuiverende en vochtafdrijvende werking zijn ze een steeds populairder ingrediënt in detox sapjes. Zo zouden auberginesap en -water o.a. diabetes bestrijden, goed zijn voor je hart en hersenen, kanker bestrijden en obesitas tegengaan.

Lees verder op www.Happyinshape.nl