HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Groene radijssoep

Geplaatst op 28/02/2021 door KokenmetKarin

Het kwartje begint eindelijk te vallen. We gooien met z’n allen absurd veel eten weg. Wereldwijd gaat het om een derde van al het geproduceerde voedsel. Alleen al in Nederland schijnen we ergens tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten ongebruikt af te danken. In industrie, horeca, detailhandel, maar ook gewoon bij de mensen thuis. De gemiddelde consument kiepert namelijk 40 kilo per jaar aan eetbare spullen in de eigen vuilnisbak. Dat zijn huiveringwekkende getallen. Maar zoals ik al zei: er gloort hoop aan de horizon. Het regent initiatieven om er iets tegen te doen. En nu niet miepen over ‘druppels’ en ‘gloeiende platen’, denk liever in de richting van ‘alle beetjes helpen’. Is het woord ‘duurzaamheid’ al gevallen? Bij deze.
Bij ons thuis gooien we heus ook wel eens wat weg, maar zo min mogelijk. Dat komt vooral, zeg ik er eerlijk bij, omdat ik uit hoofde van mijn beroep gallisch word van alsmaar weer boodschappen doen, dus als ik dat kan vermijden, zal ik het niet laten. Ik knutsel liever maaltijden in elkaar met dingetjes en beetjes die ik nog heb rondslingeren dan dat ik weer de deur uit hoef. Ik blij, de planeet blij.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl