HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Hoe beoordeel je de voeding van een klant?

Geplaatst op 27/02/2021 door fitnl

In dit artikel bespreken we hoe je de voeding van een klant kunt beoordelen. Dit artikel is ook relevant voor niet-professionals die graag hun voedingspatroon gezonder willen maken.

Voordat je een klant feedback kan geven op zijn of haar voedingspatroon is het handig dat je allereerst weet wat hij of zij eet en drinkt.

Een handige hulpmiddel hiervoor is om de klant zijn of haar voeding te laten bijhouden in een app. Dit kan bijvoorbeeld in ‘Mijn eetmeter’ van het Voedingscentrum of de FIT Methode-app.

Er zijn geen gouden regels over hoeveel dagen de klant moet loggen. Maar hoe meer dagen de klant logt, hoe meer inzicht jij krijgt in zijn of haar voedingspatroon. Daarnaast is het ook handig om ook een weekenddag mee te nemen. Het kan zijn dat de klant in het weekend anders eet dan doordeweeks.

Voordelen van de app ‘Mijn eetmeter’:

De app ‘Mijn eetmeter’ heeft een aantal voordelen:

  • Een groot voordeel is dat het een deel van jouw werk als coach al voor je wordt gedaan. Het laat bijvoorbeeld zien in hoeverre de gelogde voeding overeenkomt met de richtlijnen uit de Schijf van Vijf en welke keuzes er buiten vallen. Ook geeft het suggesties voor verbeteringen.

Lees verder op www.fit.nl