HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Hoe gezond is zoete aardappel nou écht?

Geplaatst op 10/02/2021 door happyinshape

Gezond?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee, de zoete aardappel is niet per se enorm gezond. Tenminste, als we het vergelijken met de ‘gewone’ aardappel. Want het verschil tussen de twee blijkt helemaal niet zo groot te zijn. Hoewel de vergelijking sowieso een beetje raar is, want de ene is een wortel en de ander niet.

'De zoete aardappel en de gewone aardappel zijn geen familie', vertelt Angela Oosterling Muñante, BSc sportdiëtist, aan LINDA. 'Desalniettemin is het, naast dat ze dezelfde naam hebben, niet heel gek dat ze vergeleken worden. Want ze hebben redelijk gelijke voedingsstoffen', legt ze uit. Alleen dan in net iets kleinere mate. 'Binnen de verschillende zoete aardappels varieert dat óók weer. De gekleurde, de oranje dus, bevatten over het algemeen de meeste voedingsstoffen in vergelijking tot de witgekleurde aardappel.'

Lees verder op www.Happyinshape.nl