HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Is het gevaarlijk om rijst in te vriezen?

Geplaatst op 24/02/2021 door fitnl

Maak jij regelmatig een mealprep? En bereid je daarbij ook grote hoeveelheden rijst om dit vervolgens in te vriezen? Je bent niet de enige! In de FIT.nl community kregen we de vraag of het wel veilig was om rijst in te vriezen. Hier circuleren namelijk verschillende verhalen over op het internet.

Op verschillende websites staat dat je voorzichtig moet omgaan met het bewaren van gekookte of gebakken rijst. Als je rijst op een verkeerde manier bewaart en opnieuw opwarmt zou je namelijk flink ziek kunnen worden. Je zou een voedselvergiftiging kunnen krijgen door de bacterie Bacillus Cereus.

Bacillus Cereus

De bacterie Bacillus Cereus komt van nature voor in planten, granen en rijst. Deze bacterie maakt een gifstof aan die een voedselvergiftiging kan veroorzaken. De bacterie vormt sporen die goed bestand zijn tegen hitte. Deze sporen kunnen zich later weer ontwikkelen tot bacteriën. Lage aantallen van deze bacteriën zijn niet gevaarlijk, maar van hoge aantallen kun je ziek worden [1].

Lees verder op www.fit.nl