HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Is het wel een goed idee om de scholen open te gooien?

Geplaatst op 11/02/2021 door love2bemama

Hier ging (stiekem toch wel) de vlag uit toen we te horen kregen dat de scholen 8 februari weer open zouden gaan. Na afgelopen weken lijkt zijn we er inmiddels wel aan toe. Al dacht ik er een paar weken geleden nog anders over. Een beetje regelmaat in het dagelijks leven. De vlag trok ik echter snel weer naar binnen toen ik erachter kwam dat de kinderen naar school mogen maar dat daar, zoals het nu lijkt, allemaal voorwaarden bij komen kijken. 

Sowieso ‘vond ik er wel wat van’. Al die maatregelen op de basisscholen. Zelfs voor deze tweede sluiting kreeg ik een knoop in mijn maag bij het idee dat ik mijn jongste dochter nog geen één keer bij de deur van haar klaslokaal heb mogen afzetten. Zelfs niet op haar eerste schooldag! Ik vond het bagger dat rapportgesprekken noodgedwongen via de telefoon werden gehouden en had diep medelijden met de leerkrachten. Die zich echt niet zonder mondkapje door het schoolgebouw mochten bewegen. 

Vergaande voorzorgsmaatregelen 

En toen de tweede, noodzakelijke sluiting. Zwaar k*t, maar het moest en zelfs al lopen we na deze weken letterlijk op ons tandvlees: ik vraag me heel erg af of het open gooien van de scholen op dit moment wel zo een goed idee is. Zeker als je ziet wat er allemaal bij komt kijken.

Lees verder op www.love2bemama.com