HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Niçoise met boontjes en makreel

Geplaatst op 26/02/2021 door KokenmetKarin

Eindelijk. De laatste dag van de sperziebonenweek! Sperziebonen in de Salade niçoise is heel gewoon, maar het hoort eigenlijk met tonijn. Maar ik liep bij de visboer toevallig tegen een gerookte makreel aan, en toen was er geen houwen meer aan. Ik vind gerookte makreel zo’n beetje de lekkerste vis die er is. En bovendien is de tonijn overbevist, dus ik was per ongeluk ineens nog duurzaam bezig ook. En het bleek heel goed te werken, makreel in de niçoise! Puristen kijken maar even de andere kant op.

Maak een combi van slablaadjes, losgepeuterde stukken makreel, tomaat (ik deed drie kleuren kerstomaatjes), dunne ringen van rode ui. Klop met een garde een dressing van een eidooier (rauw, ja, dat geeft een heel fluwelig resultaat) plus Dijonmosterd, wat azijn, zout, peper, flinke scheut olie. Meng er tenslotte wat gehakte peterselie door (of iets anders groens). Kook de sperziebonen beetgaar en hussel ze afgegoten en wel meteen door de saus. Verdeel ze dan over de salade. Lekker met een gepocheerd ei en wat brood erbij om al die saus lekker op te kunnen vegen van je bord.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl