HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Overvraagd moederschap: “Ik word gek (van mijn kids)!”

Geplaatst op 06/02/2021 door love2bemama

Ik klaag niet heel snel over mijn kinderen maar nu wil ik het even hebben over ‘overvraagd moederschap’. Dat ik niet klaag is omdat ik Ergens vind dat ik daarin geen recht van spreken heb. Tenslotte heb ik er zelf voor gekozen om aan kinderen te beginnen en alles wat daarbij komt kijken. Alle driftbuien, poepluiers, onderbroken nachten en ga zo maar verder. Je krijgt er gelukkig veel meer voor terug, maar zwaar is het wel. Zeker tijdens een pandemie, waarbij je ongeveer 24 uur per dag op elkaar aangewezen bent. Iets wat (in mijn opinie) tegennatuurlijkis als je kind een bepaalde leeftijd hebben bereikt. 

Heerlijk die kids

Begrijp me niet verkeerd: ik geniet van de aanwezigheid van mijn kinderen. Sterker nog: toen ze nog een stuk jonger waren, was het zelfs zo dat ik niets anders wilde dan 24/7 bij me in de buurt houden. Al was ik dan ook weer niet zo’n moeder die er 24/7 bovenop zat. Dan krijgen ze ineens een bepaalde leeftijd. Ze gaan naar school, spelen buiten, gaan logeren bij vriendjes en vriendinnetjes… Mijn rol wordt ieder jaar een klein beetje kleiner en dit is heel normaal. Dit is biologisch zo bepaald en gewoon zoals het hoort te gaan. En ik ben er nu achter dat dit Moeder Natuur haar manier is om moeders te weerhouden om compleet van Tantje Lotje getikt te worden. Nog voordat haar kinderen de pubertijd bereiken als het even kan.

Lees verder op www.love2bemama.com