HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Spaanse asperges

Geplaatst op 25/02/2021 door KokenmetKarin

Ik kan er maar geen genoeg van krijgen, zo lijkt het wel, van mijn regenboogserie. Maar intussen hebben we toch echt alle kleuren gehad. Alleen wit ontbreekt nog. Hoho, roept nu menigeen, wit is geen kleur, wit is een mengvorm, de optelsom van alle kleuren samen. Of voor wie het wetenschappelijker wil: wit is een mix van de frequenties van alle verschillende kleurtinten van het zichtbare spectrum. Het blijft gek, want sinds de vingerverffase uit uw peutertijd weet u net als ik: alle kleuren verf door elkaar wordt iets heel onappetijtelijks, in de verste verte geen wit. Maar met licht werkt het kennelijk anders. Gelukkig is er kant-en-klare witte verf te koop, al is ook dat zo eenduidig niet. Iedereen die wel eens zijn woonkamer wilde witten, heeft ontdekt dat er ontelbare tinten witte verf verkrijgbaar zijn.

Maar goed, we hebben het hier over eten. We gaan er een eind aan breien, aan deze regenboogserie, en waar anders mee dan met het witte goud? De enige echte seizoensgroente die ons land rijk is, en die we derhalve moeten koesteren zolang het duurt, namelijk tot 24 juni. Natuurlijk heeft u ze dit seizoen al eens op klassieke wijze gegeten, en in de soep, en ik hoop op z’n Indisch. Maar een mens wil wel eens wat anders. Ik had nog witte (!) wijn in huis en blanke (!) amandelen, en met wat knoflook erbij resulteerde dat (geïnspireerd door mijn reisje naar Andalusië) ineens in een soort Spaanse asperges. 

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl