HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Wat er gebeurt als je nooit groente eet

Geplaatst op 16/02/2021 door happyinshape

Hoewel je het je vandaag de dag bijna niet kunt voorstellen, zijn er heel wat mensen in Nederland die (bijna) geen groente eten. Volgens onderzoek eet een kwart van de Nederlandse bevolking te weinig groente, en komt dus niet aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 200 gram. Maar wat is eigenlijk het effect hiervan? 

Volgens diëtist Georgie Fear, medeoprichter van One by One Nutrition, kan het te weinig eten van groente op de lange termijn flink wat gevolgen hebben. Zo zou je op den duur een verhoogd risico kunnen hebben op kanker, hart- en vaatziektes, diabetes en blindheid. Op korte termijn kan het zorgen voor buikpijn, obstipatie en een opgeblazen gevoel. Dit komt omdat je veel vezels mist die in groente zitten. Daarnaast kan het waarschijnlijk zo zijn dat je in plaats van groenten meer calorierijk voedsel gaat eten, waardoor je ook aan zou kunnen komen.

Lees verder op www.Happyinshape.nl