HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Wat is jouw liefdestaal?

Geplaatst op 18/02/2021 door NiceDay

Iedereen is anders. Dat betekent ook dat je in een relatie elkaar op verschillende manieren laat zien dat je om elkaar geeft. Waar de één veel woorden gebruikt om liefde te uiten, is de ander meer gericht op lichamelijke aanrakingen; dat noem je ook wel je liefdestaal. Hoe laat jij je liefde zien?

De taal van de liefde

Relatietherapeut en antropoloog Gary Chapman wilde begrijpen waarom zoveel relaties uitgaan en onderzocht de taal van de liefde. Zijn doel? Ervoor zorgen dat relaties wel slagen! Hij concludeerde dat iedereen zijn eigen “liefdestaal” heeft. Als jouw liefdestaal anders is dan die van je partner, kan dat voor miscommunicatie zorgen. En als er miscommunicatie is, dan wordt de kans groter dat je als partners uit elkaar groeit. Het is dan alsof de één Chinees praat en de ander Spaans; het is onmogelijk om elkaar goed te begrijpen. Tijd om uit te zoeken welke liefdestaal jij en je partner hebben!

Lees verder op www.HaveANiceDay.nl