HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Geplaatst op 07/02/2023 door beaufood

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op tafel en je kunt zelf kiezen wat je erbij serveert. Heb je nog een restje tagliatelle in de kast? Of volkoren spaghetti, linzen penne of rijst? Het kan allemaal. In plaats van kipfilet gebruik ik graag kippendijen. Die zijn namelijk een stuk malser dan gewone kipfilet. De kip brengen we vervolgens op smaak met peper, zout en gedroogde dille waarna we hem mooi goudbruin bakken in de koekenpan. En dan die heerlijke spinazie roomsaus eroverheen.. Goddelijk. Wat betreft die roomsaus kun je trouwens twee kanten op. Daar vertel ik je hieronder meer over! 

Gebakken kip & spinazie roomsaus 

Goed, spinazie roomsaus dus. Die kunnen we maken van gewone room, maar in dit recept gebruik ik kokosroom. Oftewel volvette kokosmelk. (Ik gebruik altijd de kokosmelk van Fairtrade omdat die het meest romig is). Dat subtiele kokossmaakje matcht perfect bij de gebakken kip en is ook dikke vrienden met spinazie. Daarbij gaat mijn buik lekkerder op plantaardige room dan op dierlijke room, maar dit is natuurlijk persoonlijk. Ik raad je qua smaak aan om voor kokosroom te gaan, maar mocht je echt gruwelen van de smaak van kokos, dan kun je dit gewoon 1 op 1 vervangen door gewone room. Als je maar wel echt verse spinazie gebruikt en géén diepvries spinazie. Met die laatste wordt het een kledderig resultaat en roomsaus hoort natuurlijk (jep) echt lekker romig te zijn. 

Geniet van dit lekkere en voedzame gerecht! 

Lees verder op www.beaufood.nl