HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gezonde appeltaart pannenkoek

Geplaatst op 05/02/2023 door beaufood

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel. Voor het bakken mengen we daar versgesneden blokjes appel door, samen met een snuf kaneel en wat rozijnen. Het resultaat is een rijkgevulde en gezonde pannenkoek met de smaak van appeltaart! Echt heer-lijk. Deze voedzame pannenkoek zit bomvol eiwitten en is een supergezonde én lekkere start van je dag. 

Appeltaart pannenkoek 

Het beslag van de pannenkoek maken we van eitjes en meel. Dit kan volkorenmeel zijn, maar je kunt hiervoor ook havermout (glutenvrij) of speltmeel gebruiken. Deze gezonde pannenkoek is zo al heerlijk om te eten, maar ik vind het altijd lekker om er ook nog wat toppings op te doen. Denk aan noten & zaden granola, een eetlepel notenpasta, stukjes dadel, ahornsiroop of kokosbloesemsuiker. Tip: je kunt de appeltaart pannenkoek prima de avond van te voren maken. De volgende ochtend kun je hem koud eten (ook lekker) of warm hem een paar minuutjes op in de oven! Ik maak altijd één grote pannenkoek van het beslag, maar als ik dit recept voor Louen maak dan verdeel ik het beslag soms in kleine hoopjes in de koekenpan, waardoor je vier kleine appeltaart pannenkoekjes krijgt. Heb je er eentje over? Neem dit gezonde pannenkoekje dan mee als tussendoortje voor onderweg!

Lees verder op www.beaufood.nl