HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Kip met gember

Geplaatst op 04/02/2023 door KokenmetKarin

Ik had een recept beloofd met die zelfgemaakte gemberbolletjes en gembersiroop, dus bij deze. Iets met kip, want kip en gember zijn een gouden duo.


Hoofdingrediënt: kipfilet
Als groot pleitbezorger van groenteboer, bakker, kaaskraam, viswinkel en slager, blijf ik toch ook zeer verknocht aan de supermarkt. Al was het maar omdat ik in de pakjesenzakjescontreien elke keer weer fijne inspiratie vind voor deze rubriek. Twee dingen vallen me daarbij op: de prijzen van de poedermixen zijn enorm gestegen en vegetarisch is nog altijd een ondergeschoven kindje. Ook al wordt tegenwoordig op de verpakking opzichtig gepronkt met de hoeveelheid groente (mits je die er zelf bij koopt), het hoofdingrediënt (eveneens zelf erbij aan te schaffen) is en blijft kipfilet. Kennelijk is dat toch wat Nederlanders het liefste eten?

Klachten
Dat komt goed uit, want er valt me nog iets anders op. Jarenlang ontving ik met grote regelmaat mailtjes van lezers die het betreurden dat ik ‘alwéér’ een recept had met vlees. Maar tegenwoordig krijg ik juist post met klachten over het tegenovergestelde, namelijk de afwezigheid ervan. Hoog tijd om de statistieken er op na te slaan. In 2022 publiceerde ik in dagblad Trouw in totaal 58 recepten, waarvan 32 (55%) vegetarisch, 17 (29%) zoet, 5 (8%) met vis en 4 (7%) met vlees. En dat vlees bestond niet eens uit varken aan het spit, reerug of gevulde kalkoen, maar slechts uit gehakt, ham en twee keer spekjes.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl