HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Aspergequiche met parmaham

Geplaatst op 31/03/2018 door eetpaleo

De quiche. Zo’n gerecht wat ik echt heel lekker vind maar wat ik zelden tot nooit maak. Ook deze keer had ik er externe motivatie voor nodig; het verzoek om recepten die geschikt zouden zijn voor een Paasontbijt of -brunch deed me eraan denken dat ik wel weer eens een quiche kon maken. Een aspergequiche deze keer, want dat past natuurlijk helemaal in het seizoen!

Super makkelijke quiche

Eigenlijk is het maken van een Paleo (glutenvrije) quiche helemaal niet moeilijk. De bodem is zo gemaakt, de vulling is snel klaar en de rest van het werk doet de oven. Waarom ik het dan toch zelden op tafel zet? Geen idee! Het komt gewoon niet in me op denk ik. Maar wat was ik blij toen ik deze aspergequiche met parmaham had gemaakt! Dezelfde avond sneden mijn man en ik ‘m aan als diner, allebei een kwart. Met een salade erbij was dat al snel een complete maaltijd. En ook de volgende dag was het nog een succes, toen gingen de laatste twee stukken in een lunchtrommel en die heeft mijn man op zijn werk opgegeten (daar heb ik toch even iets verkeerd gepland, want ik had beter nog een stuk voor mezelf kunnen houden ;-)).

Ideale quichevorm & bewaartips

Zoals je misschien wel op de foto ziet heb ik een relatief kleine taartvorm / quichevorm gebruikt, simpelweg omdat ik voor een ontbijt of brunch niet een té grote portie wilde maken. Gewoon iets wat je met een gemiddeld gezin in een keer op kunt eten, naast een paar andere gerechtjes. De vorm die ik gebruikte heeft een doorsnede van 20 cm en daar is dit recept dan ook op afgestemd.

Gebruik je liever zo’n grotere taartvorm met van die mooie geribbelde randjes? Dat kan natuurlijk ook. Verdubbel dan simpelweg de hoeveelheden zoals die aangegeven zijn in het recept. De baktijd zal voor zover ik dat in kan schatten dan ongeveer 15 minuten langer zijn (kortom; houd de oven in de gaten). Dan kun je er 8 porties uit halen. Meer dan genoeg voor een ontbijt of brunch, en dan houd je ook nog eens wat over om een paar dagen later alsnog op te eten. Bijvoorbeeld op je werk, of gewoon thuis als ontbijt of lunch. Overgebleven quiche kun je ook prima invriezen trouwens.

Ingrediënten
Bodem:

  • 225g amandelmeel
  • 2 el kokosolie
  • 1 ei
  • ¼ tl zout

Vulling:

  • 100g groene aspergetips
  • 4 plakjes parmaham
  • 2 tl bieslook, fijn gesneden
  • 6 grote eieren
  • Peper en zout

Lees verder op EetPaleo.nl!