HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Beauty: Eerste Hulp Bij Spataderen

Geplaatst op 27/03/2018 door boostyourhealth

De ene heeft er last van de ander niet. Vroeger dacht ik altijd dat het gewichtsgerelateerd was totdat ik een “slank” vriendinnetje in haar ondergoed zag en zij had ze ook. Yes, ik ben gelukkig niet de enige! En zo zijn er ook genoeg curvy vrouwen die er helemaal geen last van hebben. Waar heb ik het nou eigenlijk over? Misschien dat je het al weet, maar ik heb het over spataderen.

Ik weet nog goed dat ik mijn eerste spatader te pakken had op mijn 17e, eentje in mijn knieholte. Het gekke was, ik voelde hem er zo inschieten. Deze spatader zit er nog steeds, en heb er in de loop van de tijd ook andere spataders in mijn knieholtes bijgekregen. Spataderen komen op verschillende plekken voor, maar de meest voorkomende zijn de onder en bovenbenen en zijn te herkennen aan een blauw/paarse ader die meestal bovenop de huid ligt. In totaal hebben zo’n 25% van Nederlanders last van spataderen, wat niet zo heel erg gek is. Onze benen zijn tenslotte verantwoordelijk voor het dragen van een compleet lichaam.

Ik vind dat spataderen absoluut geen schoonheidsprijs verdienen. Het ontsiert de benen. Nu heb ik geluk dat ik niet tegen de mijne hoef aan te kijken omdat ze in mijn knieholte zitten, maar ik had ze veel liever niet gehad. Nu is er wel wat tegen spataderen te doen, op verschillende manieren. Graag leg ik de mogelijkheden aan je voor:

  1. Beweging is super goed. Door te bewegen stimuleer je de bloedsomloop. Vooral joggen, wandelen, fietsen en zwemmen zijn goed.
  2. Probeer niet te lang achter elkaar te staan of stil te zitten. Heb je een zittend beroep, maar dan regelmatig een ommetje door kantoor. Heb je een staand beroep zorg er dan voor dat je regelmatig je kuitspieren aanspant.
  3. Vermijd knellende kleding en draag steunkousen van Compressiekousen.nl
  4. Spoel na het douchen de voeten en benen af met koud water. Spoel wel altijd vanaf de voeten naar boven toe.
  5. Til niet te zwaar, Dit zet de aderen extra onder druk waardoor ze extra kunnen uitzetten.

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl...