HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Beginnen met yoga: Welke yogastijl past bij jou?

Geplaatst op 23/03/2018 door ilovehealth

Voordat je denkt: “Ah nee, yoga is niets voor mij..”, verdiep je eens in de verschillende yogastijlen! Al kijk je bij je yogaschool naar het lesaanbod zul je waarschijnlijk veel verschillende lessen op het rooster zien staan. Logisch dat je geen idee hebt wat je kunt verwachten! Wat het nog lastiger maakt, is dat veel yogascholen een eigen variant op de bekende yogastijlen hebben. In mijn I Love Health boek besteed ik een heel hoofdstuk aan yoga, waar ik dus ook onder ander de verschillende stijlen bespreek. In principe is elke stijl voor elk niveau geschikt. De hatha-yoga wordt over het algemeen gezien als de meest toegankelijke stijl. Maar laat je niet afschrikken door de andere vormen. Gewoon proberen!

Welke yogastijl ga je beoefenen?

Het is belangrijk een yogastijl te vinden die je leuk vindt en dus ook goed vol te houden is. Gelukkig zal die keuze een stuk makkelijker worden nadat ik de stijlen heb uitgelegd in deze blog.

Hatha-yoga

Dit is een van de oudste en bekendste vormen van yoga. Het gaat bij hatha om het beoefenen van houdingen (asanas) en om ademhalingstechnieken (pranayama), met als doel beheersing te krijgen over lichaam en geest. Hatha is een statische vorm van yoga, wat betekent dat je de meeste houdingen vanuit stilstand uitvoert. Hierdoor is het geschikt om tot rust te komen en stress te verminderen.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl