HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

De beste core oefeningen voor zwemmers

Geplaatst op 19/03/2018 door glow

Het is geen geheim meer, ik roep het zo vaak ik kan: een sterke core maakt je een betere zwemmer! Eigenlijk maakt een sterke core je een betere alles, maar de meeste mensen besteden er toch onvoldoende aandacht aan. Core oefeningen staan meestal niet hoog op het favo lijstje, maar the good thing is dat je in een kwartiertje per keer al een prima core training hebt. Dus doe je mee met deze core oefeningen voor zwemmers?

#1 Plank
The good old plank is niet weg te denken uit het core trainingspalet. Je vindt ‘m misschien saai, maar vergeet niet dat deze killer echt zorgt voor een core zo hard als een plank! Je kunt planken op je ellebogen (handen plat op de grond, niet in elkaar gevouwen!) of op je handen voor variatie. Je tenen staan op de grond. En vergeet niet alles aan te blijven spannen; niet hangen in je rug en ook niet omhoog ‘piken’ om een beetje te smokkelen ;-) Houd je benen aangespannen en ‘squeeze your butt’! Er zijn ook naast de rechte plank nog zat andere plank variaties te doen, dus leef je uit!

Lees verder op www.glowmagazine.nl