HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Deze app zorgt ervoor dat je geen wijntje te veel drinkt

Geplaatst op 01/03/2018 door happyinshape

Ook al weet je dat je de volgende ochtend vroeg op moet, soms kan het toch best lastig zijn om eerder naar huis te gaan en dat laatste wijntje te laten staan. Het gevolg: de volgende ochtend zit je met hoofdpijn op je werk. De Australische Victoria University to the rescue, met hun app Mobile Drinking Intervention For Drinking In Young People (MIDY).

De app herinnert je aan de drukke dag die je de volgende dag hebt, en dan wil je natuurlijk geen hoofdpijn hebben. Het gaat echter niet vanzelf: je moet wel ieder uur een aantal vragen beantwoorden. Hoeveel je gedronken hebt bijvoorbeeld, en hoe je je voelt. Op basis daarvan krijg je pushberichten en zorgt de app ervoor dat je op tijd naar huis gaat. “Deze app vertelt mensen niet dat ze niet mogen drinken, maar zorgt ervoor dat ze het binnen de perken houden”, aldus ontwikkelaar Megan Lim tegenover ABC. “Zo kun je plezier hebben zonder dat je avond verpest wordt.”

lees verder:

https://happyinshape.nl