HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Favoriete crossfit items

Geplaatst op 15/03/2018 door eatrunlove

Inmiddels doe ik ruim twee jaar Crossfit en het is jullie wel bekend dat ik dit één van mijn favoriete – zo niet meest favoriete – sport is. Lezeres Sanne vroeg mij laatst wat de trends zijn en wat mijn favoriete merk is. Dat vond ik een dusdanig leuke vraag dat ik er een artikeltje aan wijd. Normaal gesproken schrijf ik wat minder over sportkleding specifiek, terwijl ik natuurlijk stapels in mijn kast heb liggen.

Trends in Crossfit sportkleding

Allereerst een paar trends die mijn opvallen. Ik weet niet of dit ook de trends zijn zoals merken ze bedoelen, maar wat mij opvalt zijn:

- Felgekleurde en geprinte broeken, zowel lang als kort
- Laag uitgesneden tops
- Crop tops (zodat je net een randje buik ziet)
- Veel extra touwtjes aan shirtjes (denk aan een laag uitgesneden rug, waar dan nog een wirwar van bandjes aan vast zit)
- Hoe minder kleding, hoe beter.

Dat laatste is natuurlijk een beetje een grapje, maar het valt mij op dat bij Crossfit mensen hun (boven)kleding vaak makkelijk uittrekken. Vrouwen trainen alleen in een sporttop, mannen met een ontbloot bovenlichaam. In het begin vond ik dit apart, maar inmiddels is het me duidelijk dat atleten dit niet (alleen) doen om hun lichaam te showen, maar vooral omdat het vaak gewoon erg warm is in een box. Bij ons in de Crossfit box is het regelmatig best warm, dus dan is het fijn om weinig en luchtige kleding aan te trekken. De croptops die je tegenwoordig ziet zijn dan ook ideaal. Iets minder bloot dan een sportbh, maar wel lekker luchtig. Ik vind dit persoonlijk een te gekke trend, maar heb zelf de stap nog niet genomen om er ook daadwerkelijk eentje aan te schaffen. Hopelijk deze zomer!

Lees verder op www.eatrunlove.nl