HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hardlopen en depressie

Geplaatst op 19/03/2018 door BetterbyGoalie

Dan komt je psycholoog met het lumineuze idee dat je moet gaan bewegen: hardlopen nog wel. Hoewel je misschien weet dat dit goed voor je zou zijn in de verre toekomst, moet je er niet aan denken. ‘Dat kan ik toch helemaal niet?’ ‘Hardlopen? Naar de winkel gaan is al moeilijk!’ ‘Dat ziet er heel raar uit bij mij.’ ‘Ik rook en drink daar veel te veel voor.’ Etc. Etc. Zijn misschien gedachten die je hebt. Helemaal begrijpelijk. Toch ga ik je proberen te overtuigen dat het je kan helpen. ECHT!

Running therapeut
Afgelopen jaar ben ik begonnen met Run Free Groningen (link: www.runfreegroningen.nl), mijn running therapie praktijk. Het doel van running therapie is het inzetten van hardlopen om je depressieve- of burn-out klachten te verminderen.  Al jaren werk ik als coach met mensen met stress- of depressieve klachten, maar ik was voornamelijk met ze aan het praten. Dit ging knagen, want ik wilde juist iets praktisch met ze gaan doen. Ik ervaarde dat hardlopen (en sporten in het algemeen) mij helpt mijn hoofd leeg te maken. Zelf ben ik best gevoelig voor burn-out, stress en (winter) depressie. Vroeger kon ik me heel slecht voelen, zonder te weten wat ik kon doen hieraan. Toen ik voor de zoveelste keer begon met hardlopen en dit succesvol vol begon te houden en er zelfs lol in kreeg, merkte ik dat het hardlopen mij niet alleen fysiek sterker maakte, maar ook mentaal. Ik voelde me vrijer, stabieler en minder neerslachtig. Op deze manier ben ik andere mensen gaan helpen!

Lees verder op www.BetterByGoalie.com