HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

HEALTH: 4 TIPS OM MINDER ALCOHOL TE DRINKEN

Geplaatst op 01/03/2018 door boostyourhealth

Het is bijna weekend en dat betekent voor een groot deel van de Nederlandse bevolking dat het tijd is voor een lekker drankje. Een borrel op de vrijmibo, een wijntje bij het etentje op zaterdag of een lekker biertje na de voetbalwedstrijd komende zondag. Natuurlijk kan af en toe een borrel geen kwaad, maar structureel gebruik van alcohol kan er zo insluipen. Dat heeft veel negatieve effecten op je gezondheid en ook op de weegschaal.


Het advies van het voedingscentrum is; Drink liever geen alcohol en beperk het anders tot één glas per dag. Dat overmatige gebruik van alcohol slechte invloed heeft op onder gezondheid lijkt bij steeds meer mensen door te dringen. En worden er steeds meer mensen halfonthouder; Ze willen nog wel genieten van de heerlijke smaken, maar zonder de negatieve gevolgen van de alcohol.

Lijkt het jou ook wel wat om halfonthouder te worden? Of wil je gewoon wat minder drinken? Hieronder wat steuntjes in de rug om je alcoholgebruik terug te brengen:

Les eerst je dorst 
Er is natuurlijk niets lekkerder dan een koud biertje op een warme dag terwijl je enorme dorst hebt. Maar als je heel eerlijk bent, is een koud glas cola ook niet heel lekker als je dorst hebt? Of een groot glas water met ijs? Precies! Alles is lekker als je dorst hebt. Dus neem eerst een glas water en geniet daarna van een lekker biertje of een goed glas wijn. Dat scheelt al een drankje en je gaat tegelijkertijd de uitdroging door de alcohol tegen.

Tel calorieën 
Bijna iedereen heeft er een hekel al, maar het werkt wel. Als je je beseft hoeveel calorieën er in een glas zitten, laat je dat extra drankje toch wat sneller staan. Een flink glas Gin Tonic telt al snel 200 calorieën en een gemiddelde cocktail zelfs 300 calorieën. Dat staat qua calorieën gelijk aan 4 tot 6 bitterballen of een boterham met kaas.

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl...