HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Health: Met Een Glaasje Wijn, Blijft Diëten Toch Nog Fijn!

Geplaatst op 11/03/2018 door boostyourhealth

erwijl de titel van dit artikel je niet moet aanmoedigen om dit weekend flink wat flessen open te trekken, wil ik toch wel even stilstaan bij de negatieve wolk die vaak over alcohol heen hangt, vooral tijdens een dieet. Verschillende zoete alcoholische drankjes bevatten soms ook wel een flink aantal calorieën, maar er zijn ook alternatieven natuurlijk die prima in een gebalanceerd dieet zouden kunnen passen. Het is namelijk niet altijd zo dat het de drankjes zelf zijn die onze vetverbranding om zeep helpen, maar ons gedrag eromheen.

 Het proces begint bij ons eerste glaasje, waarna alcohol omgezet in ons bloed terechtkomt in de vorm van acetaat. Dit acetaat zorgt ervoor dat onze vetverbranding wordt geremd, waardoor ons lichaam de aanwezige vetzuren in ons bloed opslaat. Dit is de reden waarom we alcohol zien als de dikmaker, terwijl we het proces met wat manipulatie meer in ons voordeel zouden kunnen laten werken.

Acetaat wordt in ons lichaam heel moeilijk omgezet in vet. Slechts 5% van de alcohol wordt namelijk opgeslagen als vetten. Waarbij ook nog eens gesteld kan worden dat alcohol zelf helemaal geen vetten en heel weinig koolhydraten bevat. Dit komt er dus op neer dat je het dikmakend effect van alcohol tegen kunt gaan, door op de dagen dat je drinkt zo min mogelijk vetten te eten.

Zo wordt je dus niet dik door het drinken van alcohol, al moet je wel rekening houden met de calorieën, maar door het proces waarin je lichaam meer vet opslaat dan normaal. Dit is dan ook precies het punt waar iedereen de mist ingaat, omdat er juist bij de borrel vaak meer vette hapjes worden genuttigd. Denk aan bitterballen, mini frikadellen, kaassoufflés, borrelnootjes, etc. Om maar niet te spreken bij de sausjes die erbij worden geserveerd!

  • Eet daarom zo min mogelijk vetten op de dag dat je gaat drinken. Doordat er zit dan zo min mogelijk vetzuren bevinden in je bloed, heeft het lichaam ook bijna niets om op te slaan.

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl...