HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Tech

Hoe gezond ben ik echt? Ik deed een Health Check Up

Geplaatst op 04/03/2018 door ilovehealth

Het is al weer even geleden: in juni ging ik naar Haarlem voor een zogenaamde Health Check Up bij REFLEQT Clinic. Een soort van APK voor mijn lichaam. Franca, de eigenaresse benaderde mij via Instagram. Omdat Franca orthomoleculair en cosmetisch arts is, trok het mijn aandacht. Ik heb eerder goede ervaringen gehad met een orthomoleculair arts die me hielp met mijn PDS (prikkelbare darmsyndroom). Toen zij mij benaderde had ik helaas toch weer last van die stomme darmen en mijn huid was heel slecht na twee maanden Bali. Dus ik ging graag in op deze invite!

Health Check Up

Deze health check up is een vorm van functionele geneeskunde. Dit is een nieuwe medische methodiek waarbij fysieke en psychische klachten in kaart worden gebracht en aangepakt. Bij bijvoorbeeld huidklachten wordt niet alleen naar de huid maar ook naar de darmfunctie, voeding en stress gekeken. De fysiologie van het lichaam op orde brengen werkt tevens ter voorkoming van het ontstaan van ziekten.

Vooraf aan mijn eerste consult vulde ik een uitgebreide vragenlijst in met betrekking tot mijn gezondheid en de klachten die ik had. Aangekomen in de kliniek in Haarlem maakten Franca en ik kennis en legde ze meer uit over het consult en de scan die ik zou krijgen.
Het apparaat heet een ES-teck body scan en maakt – vandaar de naam – een scan van je lichaam. Deze body scan is onderdeel van het health consult. Er wordt naar het hele lichaam gekeken. Denk aan de risico’s op ziekten als diabetes, hart-en vaatziekten en lever- en vaataandoeningen, maar ook naar je autonome zenuwstelsel (lichamelijke of psychische stress) en je hormonen.
Na de scan worden de resultaten direct geanalyseerd en doorlopen. Je krijgt het document met de uitslag ook mee. Omdat ik met PDS-klachten loop en er nooit echt geconstateerd is waardoor het komt, adviseerde Franca mij om nog aanvullend onderzoek te doen door middel van een bloedtest en ontlastingsonderzoek.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl