HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Kokossmoothie met bloedsinaasappel

Geplaatst op 31/03/2018 door eetpaleo

Het is nu echt lente en dat betekent: meer frisse gerechten op tafel! Hier schijnt de zon in ieder geval vrolijk het huis binnen en de temperaturen gaan weer gestaag omhoog. Zo fijn vind ik dat! Mijn humeur krijgt daar ook altijd meteen een boost van. Vrijwel tegelijkertijd krijg ik dan ook zin in smoothies en salades, lekker frisse voeding. Deze keer maakte ik een lekker romige maar ook heel frisse kokossmoothie met bloedsinaasappel.

Sinds ik zwanger ben heb ik enorm veel zin in grapefruit, sinaasappel en alles wat citrus is. Liefst iedere dag, en dan vooral grapefruit. Ik kan er echt een heel ritueel van maken. Een groot bord met een grapefruit erop (het grote bord zorgt voor een grotere knoei- en spetterzone), de grapefruit doorsnijden en dan partje voor partje uitlepelen. Wat je dan af en toe moet begeleiden met een mesje, want dat lepelen gaat niet altijd even makkelijk. Ik ben er zo een minuut of 10 mee zoet en zo blij als een kind achteraf.

Bloedsinaasappel en jonge kokosnoot

Eén van de citrusvruchten die ik echter nog nooit voor mezelf had gekocht zijn bloedsinaasappels. Vroeger was ik niet zo’n sinaasappelfan namelijk, maar nadat ik een smoothie met bloedsinaasappel had geproefd bij één van mijn favoriete lunchzaakjes besloot ik ze zelf ook eens in huis te halen.

Het eerste wat ik ermee maakte was deze kokossmoothie. Met jonge kokosnoot erin voor een extra zomerse smaak. Dat het lente is betekent dat het ook al min of meer zomer is, toch?? 😉 De combinatie van kokosnoot en bloedsinaasappel, met een beetje vanille is hoe dan ook super lekker.

De jonge kokosnoot kun je in zijn geheel kopen bij supermarkt of toko (dat is niet zo’n bruine kokosnoot, maar een witte met een ronde punt bovenop). Het water drink je op en het vruchtvlees schraap je eruit. Dat vruchtvlees is super zacht en romig en heel anders van smaak dan die uit de bruine, rijpere kokosnoot. Wanneer je niet zo’n zin hebt om een jonge kokosnoot open te slaan en leeg te scheppen dan kun je het jonge kokosvlees ook gewoon in de diepvries bij de toko vinden. Dat is ook best handig.

Mijn tip: zet deze smoothie eens op tafel bij een uitgebreid ontbijt of drink ‘m als tussendoortje. Voor extra proteïnen kun je er ook nog collageen doorheen blenden.

Ingrediënten

  • 4 bloedsinaasappels, uitgeperst
  • 100g vlees van de jonge kokosnoot
  • 100 ml kokosmelk
  • ⅛ tl vanillepoeder

Lees verder op EetPaleo.nl!