HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Let’s Talk: Okselvet

Geplaatst op 27/03/2018 door glow

“Met deze workout krijg je vervelend okselvet weg!” Ik lees het nog eens. Het staat er echt. Ik weet even niet of ik in lachen uit moet barsten of van plaatsvervangende schaamte onder de tafel wil zakken. Gaan we vrouwen nu echt vertellen dat ze iets aan hun okselvet moeten doen? Okselvet? Seriously? Volgens mij bestond het woord niet eens voordat dit artikel verscheen, maar blijkbaar is het belangrijk genoeg om op een van de grootste fitness sites wereldwijd – met 400 miljoen bereik, mind you… –  een artikel aan te wijden.

Het artikel werd nota bene op Internationale Vrouwendag mijn mailbox in geslingerd. Het bleek al ouder te zijn, maar toch leek het nodig, om op een dag waarop onafhankelijk en kracht van vrouwen centraal staat, nóg een keer aandacht te vragen voor de zeer belangrijke dingen des levens: okselvet. Want. Dat. Wil. Je. Niet!

Ik moest verder lezen om te begrijpen dat ze het randje bedoelen dat net uit je beha piept. Dat kleine stukje tussen je borst en je oksel. Kijk buikvet, dat weten we. Dat is niet goed voor je algehele gezondheid, dat zegt namelijk ook iets over de ‘vetheid’ van je organen. Natuurlijk, I get it, te veel vet is niet goed en daar kun je wat aan doen met sport. Met eten trouwens ook, maar dat terzijde. Of juist niet terzijde, maar dat kwam niet aan de orde in het okselvet-artikel. Een hoop oksel-oefeningen wel.

Hoe dan ook, gelukkig bleek ik niet de enige verbaasde lezer, want nadat ik mijn verbazing deelde op social media kreeg ik bijval van andere vrouwen. Het okselvet werd omgedoopt tot #okselflupje (dank @misspointwood) en bleek gelukkig een stuk minder belangrijk dan in het artikel werd geschetst.

lees verder:

http://www.glowmagazine.nl