HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Meest gestelde triathlon vragen

Geplaatst op 07/03/2018 door eatrunlove

Triathlons winnen steeds meer aan populariteit. Was het voorheen tof een marathon te rennen, nu lijkt het wel een hype om een triathlon te doen. En dat snap ik wel, want het is ook gewoon ontzettend tof en uitdagend om op deze manier met sport bezig te zijn. Een sport waarbij je eigenlijk drie sporten combineert. Afgelopen oktober deed ik een Olympische Triathlon in Barcelona en voor dit jaar staat er weer eentje in het buitenland op de planning. Ik twijfel nog welke, maar zodra ik daar meer over weet, horen jullie dat uiteraard! Ik merk dat er veel vragen zijn over triathlons en daarom heb ik de vragen die ik de afgelopen tijd het meest heb ontvangen verzameld in één blog. Vandaag dus de meest gestelde triathlon vragen plus antwoord.

Hoe heb je voor je eerste triathlon getraind? 

Ik heb het vorig jaar vrij serieus aangepakt. Ik had nog nooit een triathlon gedaan, maar stelde mezelf direct een doel. En daar moet je natuurlijk wel voor trainen :) Omdat ik Crossfit eigenlijk niet op wilde geven, heb ik een aantal gesprekken met een triathlon trainer gehad en door hem een trainingsschema laten maken. Hierin combineerde ik zwemmen, fietsen, hardlopen en crossfit. Achteraf gezien vond ik dit vrij heftig want op papier deed ik elke training 2x per week. Wel was de ene week zwaarder qua training dan de andere week omdat je natuurlijk ook voldoende rust moet pakken. Dit jaar zou ik het anders aanpakken. Nu weet ik namelijk wat ik kan verwachten en ook dat ik het kan, dus denk dat een iets minder rigide schema wel mogelijk is. De grande finale was voor mij de Olympische Triathlon in Barcelona, wat voor mij heel erg  heeft geholpen is dat ik daarvoor een paar sprint triathlons in Nederland heb gedaan. Zo kon ik vast wennen aan zwemmen in de massa, de wissels en doorgaan onder vermoeidheid.

Lees verder op www.eatrunlove.nl