HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Metakids Obstacle Race // Wie doet er mee in Team I Love Health?!

Geplaatst op 21/03/2018 door ilovehealth

Als ik denk aan dingen die ik vroeger als jong meisje deed, dan denk ik aan huttenbouwen, trampoline springen, in bomen klimmen, fietsen, skeeleren, zwemmen en stoep krijten. Allerlei leuke activiteiten die ik samen met vriendjes en vriendinnetjes deed. Een periode waar ik met heel veel plezier aan terug denk. Want zeg nu zelf, dit is toch de meest leuke en onbezorgde tijd van je leven? Een tijd die ieder kind zo zou moeten ervaren.

Maar wat als je dit als kind dus niet herkent, je totaal niet voor kan stellen hoe het is om samen met vriendjes en vriendinnetjes buiten te spelen, of om überhaupt iets actiefs te doen? En wat als je weet dat je dat ook nooit zult ervaren, omdat je niet lang meer te leven hebt omdat er geen medicijn is die je beter maakt? Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar het moet verschrikkelijk zijn. Verschrikkelijk om leeftijdsgenootjes vrolijk te zien spelen, terwijl je zelf nauwelijks kan bewegen. Voor kinderen met een metabole ziekte is dit iets waar ze dagelijks mee moeten dealen. Dealen met het feit dat een leuke en onbezorgde jeugd, niet voor hen is weggelegd.

Wanneer ik me dit even probeer in te denken, zakt de moed mij in de schoenen. Triest voor deze kinderen, en niet te vergeten, hun ouders. Hoe machteloos en verschrikkelijk moeten zij zich voelen, als zij hun kind zo ziek zien?

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl