HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Ook slechte trainingen horen erbij

Geplaatst op 30/03/2018 door eatrunlove

Het is inmiddels alweer een week geleden dat de laatste Crossfit Open workout was. Een serie van workouts die toewerken naar het kwalificeren voor de regionals. Voor mij uiteraard veel te hoog gegrepen, maar toch vind ik het altijd leuk om mee te doen aan de Open. Te zien waar ik sta ten opzichte van andere meiden, maar vooral ook om mezelf uit te dagen en erachter te komen waar ik echt nog aan moet werken. Sommige workouts gingen best goed, sommige ook niet. Neem 18.4; een workout bestaande uit deadlifts, handstand push-ups, nog meer deadlifts en handstand walks. Ik had op dat moment een torenhoge werkdruk en behoorlijk wat stress in mijn lijf. Ik besloot dus voor de scaled variant te gaan waarbij de handstand push ups en handstand walks werden vervangen door handrelease push ups en bearwalks. Met een deadlift gewicht wat mij prima ligt. Maar het ging dus voor geen meter, ik finishte de workout niet en kon wel janken. Wat ik vervolgens ook deed. Tranen met tuiten. Waar ik me normaal gesproken altijd kan opladen voor een training er energie van krijg en voldoening uit haal, gebeurde het tegenover gestelde. Ik voelde me zo slecht, en zo verdrietig. Maar feit is, ook slechte trainingen horen erbij.

Helemaal leeg

Alles kwam eruit. Een week vol deadlines, dagen van 12 uur werken, weinig slaap en mezelf tot het uiterste pushen in een workout. Het was teveel. Ik had geen energie, mijn rug deed pijn en het lukte gewoon niet. Ik was op. Waar ik me eerst nog heel groot probeerde te houden, kwam daarna alles eruit. Het leek wel of ik niet meer kon stoppen met huilen. Ik ben naar huis gegaan, heb lekker gegeten en ben onder een dekentje op de bank gaan liggen. Alle trainingen voor het weekend heb ik geskipt en ik heb vooral even heel lang geslapen. Toen ik de volgende ochtend wakker werd, was het natuurlijk allemaal zo erg niet meer. Maar ik baalde zo ontzettend van het feit dat ik niet kon vlammen tijdens de Open. Ondanks dat ik het voor mezelf doe, vergelijk ik me met anderen. Andere meiden die de workout wel finishte.

Lees verder op www.eatrunlove.nl