HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Sporten: Snel veel calorieën verbranden!?

Geplaatst op 25/03/2018 door optimavita

Pas op!

Allereerst even de redenen waarom ik dit artikel in eerste instantie niet wilde maken. Focussen op veel calorieën verbranden in een korte tijd, is namelijk niet altijd een goed idee:

  • Als je veel calorieën wilt verbranden, zal je moeten trainen op een hele hoge intensiteit. Vooral beginnende sporters raad ik dit vrijwel nooit aan. De kans op blessures door een verkeerde houding is hierdoor namelijk veel groter! Je lichaam moet langzaam wennen na een periode minder (of niet) sporten. Bouw dus langzaam op met intensiteit en ga niet direct te fanatiek aan de gang.
  • Ook de kans op overtraining is groter! Zeker als je meer van deze heftige trainingen in een week doet. Dit geldt niet alleen voor beginners, maar ook voor zeer gevorderde sporters. Let dus altijd HEEL goed op je houding en neem voldoende rust na een heftige training. Ik wissel intensieve trainingen af met workouts met een lagere intensiteit.
  • Trainen op een hele hoge intensiteit kost veel motivatie. Veel mensen vinden het eigenlijk niet zo leuk. Ze doen het dan puur voor de calorieën en houden het hooguit een paar weken vol. Vervolgens stoppen ze met sporten omdat het teveel energie kost! Zonde natuurlijk. In dit geval kun je in mijn ogen veel beter voor meer haalbare workouts kiezen en die voor altijd volhouden. Je verbrand dan misschien op dat moment minder calorieën, maar houd het WEL vol en werkt daardoor structureel aan je gezondheid en conditie.

Lees verder op www.Optimavita.nl