HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Trillend ooglid? Dit is de oorzaak en dit kun je eraan doen!

Geplaatst op 09/03/2018 door ilovehealth

Je hebt het ongetwijfeld wel eens gehad, een trillend ooglid, een trillende wenkbrauw of een trillende mondhoek. Soms duurt het maar heel even, maar som heb je er wel een dag of zelfs een paar dagen last van. Super irritant, maar waar komt dat vandaan? Is het iets zorgelijks? En kun je er iets tegen doen? 

Het trillen van het ooglid wordt veroorzaakt door een overactieve zevende hersenzenuw (de nervus facialis). Deze zenuw stuurt de spieren van de oogleden, de wangen en de mondhoeken aan. Als spieren rondom en in het ooglid zich heel snel achter elkaar aanspannen en ontspannen krijg je een trillend ooglid. Meestal is een trillend ooglid heel onschuldig. Het trillen houdt normaal gesproken een paar seconden tot minuten aan, maar er zijn ook mensen die dagenlang last blijven houden. Er kan dan sprake zijn van een chronisch trillend ooglid.

Oorzaken van een trillend ooglid

Over het algemeen wordt een trillend ooglid veroorzaakt door vermoeidheid, stress of een combinatie daarvan. Verder zijn droge ogen een oorzaak van trilling in het ooglid. Vermoeidheid en verdroging van de ogen kan bijvoorbeeld optreden na lang tv kijken, achter de computer zitten of lezen.

Oververmoeidheid

Als je oogleden trillen, dan heb je je ogen vaak langdurig of intensief ingespannen. Bijvoorbeeld het geval als je langere tijd achter een computer of ander scherm zit, maar ook als je een lange autorit hebt gemaakt of veel hebt gelezen. Trillende ogen komen voor door gefocuste vormen van kijken die onvoldoende onderbroken worden door perioden van rust. Oftewel je bent te lang en vaak met dezelfde activiteit bezig, wat veel energie kost.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl